Gyors áttekintés

Animáció pufók. Pufók ufók 1. - Saját bolygót mindenkinek (DVD)

A kereszténydemokraták tavaly decemberben megválasztott elnökének képességeiben nem csak saját párttársai kezdenek komolyan kételkedni, a közvélemény szívébe sem sikerült belopnia magát. Az Insa ügynökség felmérése lesújtó képet mutat.

Jelenlegi hely

A megkérdezettek majdnem kétharmada, 63 százalék nyilatkozott úgy, hogy a kereszténydemokraták első emberét nem találja alkalmasnak a szövetségi kormány vezetésére. Ezzel szemben mindössze minden ötödik válaszadó nyilatkozott úgy, hogy meglátása szerint Kramp-Karrenbauer igenis jó kancellár lenne.

animáció pufók

Hasonló eredményt hozott a Spiegel múlt pénteken közzétett felmérése. Igaz, ebben árnyalatnyival jobban szerepelt, mert 29 százalék nyilatkozott pozitívan róla. A visszaesés azonban egyértelmű, tavaly decemberben, nem sokkal megválasztását követően még minden második megkérdezett vélekedett így.

animáció pufók

Ami különösen drámai hír Kramp-Karrenbauer számára, hogy az öt lehetséges trónkövetelőből az ő megítélése a legrosszabb. Ám összességében nem áll jól az esetleges kancellárjelöltjek szénája, mert egyikük megítélése sem pozitív.

animáció pufók

Armin Laschet észak-rajna-vesztfáliai miniszterelnökről, Markus Söder bajor kormányfőről, a CSU elnökéről, Olaf Scholz szociáldemokrata animáció pufók pénzügyminiszterről és a Zöldeket irányító Robert Habeckről van szó.

Annegret Kramp-Karrenbauer megválasztása után még nagy népszerűségnek örvendett, ám a kezdeti lelkesedést hamar kijózanodás követte.

animáció pufók

Sokan elsősorban azt kifogásolták, hogy túl jó viszonyra törekszik a kereszténydemokraták jobbszárnyával. Angela Merkellel is hűvösebbé vált a viszonya, de hogy fenntartsák a látszatot, megkapta a hadügyi tárcát.

Tartalomjegyzék

Előző hétvégén fontos találkozót tartottak Berlinben Kramp-Karrenbauer és helyettesei részvételével, amelyen a CDU novemberi kongresszusát készítették elő. A kancellárt nem hívták meg a megbeszélésekre mondván, ő már csak animáció pufók szövetségi kormányért felel.

Nincs ebben semmi különös, Angela Merkel ban döntött úgy, hogy a pártban már nem kíván szerepet vállalni.

animáció pufók

Ugyanakkor az utóbbi napokban ismét híre ment annak, hogy a két politikus közötti viszony nem felhőtlen. Múlt hétvégén Kramp-Karrenbauer a Bild napilap hasábjain cáfolta, hogy emiatt bármiféle feszültség lenne a kancellár és közte.

Nemcsak a közvélemény, a befolyásos kereszténydemokrata tagszervezetek, az észak-rajna-vesztfáliai, animáció pufók baden-württembergi, vagy a hesseni kezdenek tamáskodni Kramp-Karrenbauer rátermettsége kapcsán.

A Walt Disney új reneszánszát éli.

Különösen azóta rendült meg benne a bizalom, hogy elvállalta a hadügyi tárca irányítását, miközben korábban éppen azt hangoztatta, hogy a pártelnöki tisztség egy embert kíván.

A CDU elnöke számára különösen kellemetlen lehet, hogy Hessenben is megrendült a belé vetett bizalom, pedig a tartományi CDU politikusai kezdettől fogva támogatták őt. Feltűnő, hogy Volker Bouffier hesseni miniszterelnök, aki korábban Kramp-Karrenbauer nagy híve volt, mennyire visszafogottá vált AKK megítélését illetően.

Előre (6) - hivatalos szinkronizált előzetes #2

Hessenben ezért mind többen gondolják úgy, hogy a kancellári tisztségre mégis alkalmasabb lenne Friedrich Merz, aki a tavalyi pártelnök választáson csak hajszállal maradt le Kramp-Karrenbauer mögött. A Animáció pufók sokan úgy vélik, Merz továbbra is készenlétben áll, s nem adta fel a lehetőségét annak, hogy Angela Merkel távozása után ő lesz a német szövetségi kormány feje.